torsdag den 8. maj 2008

Hviledag....og HatteDame ;-)

.... lissom i Tour de France er jeg nået til ugens Hviledag. Rart!

Jeg har leget *Jeg-går-på-arbejde*. Stå op og nå noget til en bestemt tid! I denne travle uge. Møde mennesker som ikke 'ved' min historie. (Tudede dog lidt hos SkatteMor)
Det handler om at ændre mig fra at tænke på mig selv som havende en *kronisk depression* til at være * bare mig med hvad der nu er *. Hvis I forstår hvad jeg mener.
I snart 3 år har min hverdag været præget af hvad jeg IKKE kan - nu skifter jeg fokus til hvad jeg KAN! Groft sagt fra at tænke *DØD* til at tænke - føle - mærke *LIV* på alle fronter.

Stadig kan jeg holde sukkertrangen fra døren. Egentlig er jeg ikke særlig trængende. Fra at leve af havregryn, A38 og sukker, sukker, sukker samt trash food. Nu er alt sukker barberet ud af kosten og af huset. Jeg får 3 solide sunde måltider og lægger an til kosttilskud i form af proteinpulver og sunde olier. Derudover mellemmåltider iform af frugt. Især de der løsfrosne hindbær er lækre. Meget af det jeg spiser er faktisk såkaldt Hjernekost. Dvs tilførsel af netop de stoffer min hjerne mangler for at kunne danne serotonin.

Middagen laver jeg i Stegesoen. Jeg kaster skårne grøntsager i bunden, bulgur, ½ små kartofler eller spelt, samt krydret kød enten helt eller i små stykker. Så kommer der gode krydderier i efter hvad jeg 'føler' lige den dag. Tilsidst ca ½ l vand afhængig af om der er bulgur eller lign.
Så kommer det i en kold ovn - og den kan lige præcis være der - for at den ikke skal stå på bunden har jeg lagt en omvendt rist samt pølser af staniol så varmen kan cirkulere.
1½ - 2½ time afhængig af kødtype = absolut mørt, velsmagende fedtfattig ret, der kan varieres i det uendelige. Med tiden vil jeg tilføje råkost og/eller hjemmebagt grovbrød.

Det tager maximum ½ time at tilberede incl. den ½ time Stegesoen skal stå i vand i. Hele stegetiden bruger jeg til at nyde, haven, strikke, blogge og lign.
Og så er det mad til mindst 2 dage. Frokost dagen efter - spiser jeg ofte kold.

Jeg laver osse Quinoa-grød af Quinoa-flager. Jeg blander VanillePULVER(uden sukker), tørrede æbler i små stykker, samt solsikkekerner. Drysser med kanel. Mætter fantastisk og er blodsukkerstabiliserende.

Brød, sukker - synlig og skjult, og kaffe er elimineret af min kost.
Jeg synes jeg det bedre - hvad angår energi og tristhed. Om det er Kosten eller medicinen? Tjaaaa jeg tror begge dele. ..... og det er jo ikke så ringe endda!

Så i dag tog jeg på shopping - som tidligere *før*. Og hvad jeg købte?
2 Hatte - da - jeg er jo HatteDame;-)
En Stetson - sådan een måtte jeg da ha' - og en mere almindelig lys stråhat!
De står godt til Samuraien - som iøvrigt blev godkendt igår ;-)

Beklager de manglende billeder - men som resten af DK er min'arbejdsplads' ramt af arbejdsnedlæggelse. Billedradaktøren strejker!

Til gengæld kan jeg røbe at viseren på min gode ven Vægten, rører på sig - på den fede måde!

4 kommentarer:

  1. Det er sejt gået, jeg har sådan en "ler-børge" stående i skabet, måske den skulle graves frem, lyder bare lækkert :)

    SvarSlet
  2. må altså se at finde sådan en "rumster"-gryde - hvis
    sådan én i det hele taget findes her oppe mi det kolde
    nord.

    Er da glad på dine vegne at vægten går den vej du ønsker - bare det var mig...

    Ville da godt have set billeder... mon det hjælper hvis
    du giver billedredaktøren mere i løn ;-)

    Håndslag og hilsen
    LilleBrorDin

    SvarSlet
  3. Whauv et livsbekræftende indlæg! Du er bare for sej !
    Håber du vil nyde din fridag !
    Glæder mig til nye billeder :-)

    SvarSlet
  4. Hej Jette - Jeg kan absolut anbefale at få din lerdims frem igen! Væden fra den omtalte ret bruges enten til sovs eller suppe. Det er lang tid siden madlavning har forekommet mig så let!

    Kæreste Ole - Så må vi jo se om de har flere af dyret i min lokale isenkram - og om den kan kravle til det kolde nord ;-) Jeg tror det kommer til at tage tid - men alting kommer til den der venter ;-)
    Så bare Vent!
    Hils okring dig.

    KH SøsterDin Siffe

    Kære Miri
    Du kan tro jeg nød fridagen - og føler mig endda opløftet endnu - nåede osse lige en opvask i nat - så her er så *ryddeligt*

    Kh Siffe

    SvarSlet