fredag den 31. oktober 2008

En ny ret....

Det er ikke nemt at vedkende sig en manglende evne? - til at lave sin egen mad.

FØR var det en smal sag at bikse et sundt nærende velsmagende og indimellem *nyt* måltid sammen til mig selv og 3 drenge samt diverse af deres venner. Jeg smækkede hjemmebag på bordet om ikke dagligt så ofte. Bagte til skolen, institutionen og job.
I dag kan jeg ikke. Ikke engang til mig selv.
Men jeg har fundet en række nemme og vel osse sunde frostretter. Som g¨r det ud for mine måltider. Ingen pandesvingerier her. Alt klares i ovnen eller en enkelt kasserolle. Kager - mine gamle opskrifter - kan jeg ikke *tåle* og jeg har ikke lige lysten til squash-kage eller andet sundt ;-)
I dag stod det på en ny ret. Chili con Carne fra Findus. Med indiansk bålbagt brød til. Slet ikke så ringe. Der var i det mindste godt med chili i.
Men alligevel er det ikke det samme - men altså OK.
Jeg vedkender mig nu min nye ret til IKKE at lave mad.
Ikke bage spændende brød og sunde kager. Ikke lave syltetøj og marmelade eller kapers af hyldebær. Ej heller køber jeg ind og fryser ned af lækre hjemmelavede retter. Jeg rør ikke et salatblad, hvis ikke det er en færdigblandet salat købt hos min økologiske sanwichbar TANGO i Holbæk. Jeg kan IKKE tale med om sunde lækre grøntsagsupper - hvis de altså ikke lige er fra frostboksen eller fra konservesposen.
Jeg forsøger at leve så økologisk som muligt. Men herude på landet er det svært at finde færdigretter der er økologiske!
Det er 2 modsatrettede begreber åbenbart?
Det er jo bare en vane. Og en læring i at det er *godt nok*.
Igen kan jeg jo se det som et VALG - jeg VÆLGER at bruge tiden på meditation, maling og strikning. I disse tiltag er jeg ofte sammen med andre mennesker. Og det vælger jeg fremfor at stå - ALENE - og røre i gryderne.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det lyder meget fornuftigt!
    Alle de valg vi tager , har jo konsekvenser.
    Og nu ahr du taget dine valg og forstår deres konsekvenser- så er alt godt! Det er min mening :-)

    SvarSlet
  2. Hi, I was just surfing the net, to see some knitting items, and was so surprised, at your "chili con carne". I don't understand anything that's written, I just hope you enjoyed your food. It'sreally simple to make. I'm sure you must have engine searched the recipe. By the way, I enjoyed your blog very much.
    Norma Amador-California
    normaavonlady@yahoo.com

    SvarSlet